El poble

Vidrà és un municipi de poc més de 34 Km2, format per el nucli de Vidrà, la Creu de l'Arç, el veïnat de Ciuret, i diferents cases de pagès. Al nord de la comarca d'Osona, a la qual pertany des de 1989, encara que, de fet, forma part de la província de Girona. Voltada per les muntanyes del pre-Pirineu, al nord (Serra de Milany i Santa Magdalena) i per la Serralada Transversal al sud-est (amb Cims de Puigsacalm, Puig Curull, Puig Tosell, Puig dels Llops i Puig de les Àguiles). 
Es te constància de que les Valls de Vidrà foren habitades des de temps antics, fins i tot des d'abans del període Neolític.L'etapa medieval de Vidrà és la més interessant i coneguda de la seva historia. Cap el 960, el terme de Vidrà estava estructurat en 8 viles rurals: La Salgueda, Palou, Cabagès, Covilplana, Ciuret, Sant Bartomeu de Covildases, Bosquerons i casa d'Arig amb les Planes.
Actualment Vidrà és un poble viu, amb poc més de 165 habitants, la majoria concentrats al nucli urbà, amb escola pròpia i els serveis bàsics per viure el dia a dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada